Herinneringen

Michel Lapaige - 29/11/2007

Geboren te Zottegem op 12-01-1911 en overleden te Zottegem op 04-11-1990

Michel Lapaige was gehuwd met Van Der Haegen Margriet (1914-2000) en uitbater van De Snack op de Heldenlaan, waar vroeger The Scotch Inn gevestigd was. Later toen hij met pensioen was, woonde hij in de Voetbalstraat.

Begin jaren ’70 volgde hij samen met o.a. Bertha Otte een keramiek opleiding aan de Oudenaardse Academie bij Paul De Bruyne.
Toen in 1972 de Zottegemse Academie van start ging, was hij één van de eerste leerlingen. Hij was toen ook lid van Kunst in Vrije Tijd (K.I.V.T.)  Tijdens het academiejaar 76-77 studeerde hij af aan deze Academie in de  hogere graad + optie schilderkunst.

Michel Lapaige was een veelzijdig man. In het begin waren zijn schilderijen nogal “vlak”  en maakte hij ook af en toe copies van bestaande werken (Verstraeten, Van Gogh enz). Hij schilderde landschappen en zichten uit de omgeving van Zottegem. Tijdens zijn opleiding aan de Academie van Zottegem bij o.a. Germain Mangeleer, evolueerde zijn werk naar een heel ander niveau. Hij maakte ook een aantal tekeningen en uitzonderlijk eens een aquarel. Verder hield hij zich ook bezig met houtsnijwerk en keramiek. Samen met Armand Verlinden maakte hij beelden voor de beeldentuin van de St Antoniuskapel te Knutsegem. Ook de beelden in de kerststal aan de kerk van Zottegem zijn van hem. Zie foto :

In mei 1968 werd de bronzen gedenkplaat ter herinnering aan de priester-dichter Arthur Scheiris (1869-1929) aan de dekenij onthuld. Het is een werk van Michel Lapaige. (zie foto)

Bij de tentoonstellingen waaraan hij deelnam vermelden we o.a.:

Hier volgen nog enkele fotos met Michel Lapaige

De volgende foto toont ons het graf van Michel Lapaige en zijn vrouw.

dit is een voorlopige tekst.

Voorbeelden van werken :