Willems Melanie
(Geboren te Geleen (NL) op 09-10-1938)

Melanie Willems huwde in 1958 in Belgie en nam de Belgische nationaliteit aan. Na de opvoeding van haar zonen , nam ze haar oude passies schilderen en schrijven weer ter hand. Ze is autodidact.

Van het impressionisme in zachte kleuren, werd haar werk sterker in kleur, dieper van binnen uit, en werd het expressief neigend naar abstractie. Naast olieverf op doek, hoofdzakelijk met palet, maakt ze ook aquarellen.

Ze nam deel aan heel wat tentoonstellingen, alleen en in groepsverband in binnen- en buitenland: Nederland, Duitsland en zowat in alle grote Belgische centra zoals Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Aarschot, Tessenderlo, Genk, Spa , Tongeren enz. Ze stelt regelmatig tentoon in het Amby Hotel Veemarkt 2 te Tongeren.

Ze werd lid van de Limburgse Federatie, de Kunstkring Jekervallei, de Tongerse Kunst- en Schrijverskring, en de Internationale Kunstkring Nederlanden Aarschot.

Werk van haar werd o.a. geselecteerd voor de "Broeder Max Prijs Tessenderlo", de tentoonstelling "Kuns-Pruve", de " Stedelijke Prijs Aquarel ", internationale tentoonstelling in het Museum van Remscheid (D), enz.. Ze werd verder laureaat van de "Stedelijke Prijs van Schone Kunsten" te Tongeren en kreeg ook een Eremedaille van de Internationale Kunstkring voor haar bijdrage in de kunst op internationaal vlak..

Werk van haar bevindt zich in privé bezit in Belgie, Australie, Canada, USA, Duitsland en Nederland.

Meer info op haar website : http://www.melaniewillems.com


VOORBEELDEN VAN WERKEN (klik op afbeelding om te vergroten)
Reeks 1

<< Vorige | Top | Volgende >>

Onze hobby | Waarom deze site | De kunstenaars | Databank/informatie | Agenda/berichten