Chanet Raoul
(Geboren te Schulen op 18-05-1935)

De kunstenaar is schilder, tekenaar en volgde een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Brussel en het Provinciaal Normaal Instituut voor Tekenonderricht te Anderlecht.

Was leraar plastische kunsten te Tongeren. Lid van de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden.

Chanet evolueert en experimenteert, maar blijft trouw aan zijn "specifieke eenheid" : kleur, compositie en fantasie. Zo maakte hij het eerste surrealistisch schilderij in Limburg : "De Weegschaal". Vanaf '65 volgden de abstracte materiewerken : schilderen met de handen en gebruik makend van gesteenten, valse juwelen, glas enz. Omstreeks '70 kwam er een korte periode van abstracte lakwerken en nadien belandde hij uiteindelijk in het figuratief-surrealisme. In 1980 volgde een retrospectieve "25 jaar Chanet" en begon een nieuwe periode : werken die een poëtisch-magische sfeer uitstralen en gegevens zoals bloemen, dieren, landschappen en voorwerpen zeer realistisch weergeven, met dikwijls een raadselachtige, dromerige vrouwenfiguur die het werk overheerst.

Na een eerste solotentoonstelling in 1955 te Sint-Truiden in de Zoutkist, het lokaal van de kunstkring, volgden tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Werken van hem waren te zien o.a.

Meer info op zijn website www.raoul-chanet.be


VOORBEELDEN VAN WERKEN (klik op afbeelding om te vergroten)
Reeks 1

<< Vorige | Top | Volgende >>

Onze hobby | Waarom deze site | De kunstenaars | Databank/informatie | Agenda/berichten